mandag 15. november 2010

Hunting the light

Denne sommeren jaktet jeg på midnattssolen. Eller som "Hurtigruten" kaller det: "Hunting the light". Sammen med min kone tok jeg hurtigruta "Trollfjord" fra Bodø til Tromsø. Det var en flott tur gjennom Lofoten og Vesterålen.  Spesielt majestetisk var det å seile inn Trollfjorden ombord i "Trollfjord". Fjellene reiste seg tett inntil båten på styrbord og babord side, mens Griegs "I Dovregubbens Hall" tonet ut av høyttalerene - og vi fikk fiskesuppe!

Turen med hurtigruta varte et døgn, uten at vi fikk et glimt av midnattssola.

Vel framme i Tromsø så vi at mulighetene for å se midnattssola var til stede denne natta. Vi spaserte over Tromsøbrua og opp til Fjellheisen. Den tok oss opp på Tromsøs tak.

Herfra var det panoramautsikt over byen. Vi hadde forstått at vi måtte opp hit skulle vi ha mulighet til å se sola over fjellene ute i havet i vest.

Vi ble ikke skuffet. Sola skinte da vi gikk over broa, da vi tok heisen opp og da det ble midnatt. Vi gikk hjemover i solskinn. Vi var ikke tilbake på hotellet ved havna i byen før nærmere kl. 02.00. Da så vi at vi kunne ha spart oss turen. Sola skinte rett inn gjennom vinduet vårt.....
      
       

3 kommentarer:

  1. Flott blogg. Blir gøy å se hva vi får ut av dette studiet :)

    SvarSlett
  2. Flotte bilder! Fikk også oppleve midnattssol i nord denne sommeren! En godt bevart hemmelighet for oss sørboere, - ellers så hadde vi vel vært der oftere! Ikke så hemmelig for meg lengre, - og avgjort ikke siste tur!:)

    SvarSlett